aLYa hUsNa'S fOtoPaGe

By: Ummi Alya Husna

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 22-Oct-2009 06:57 Email | Share | | Bookmark
move it move it..

salam utk sume...

Alhamdulillah, fasa pertama pelupusan aset kerajaan sudah selesai..
kureng sket bebanan kije rasenye...

Dikesempatan yang ada, tuan rumah nak annouce kite akan berpindah ke RUMAH baru kite...
datang ye kalo de masa...
Jumpa di SANA !!!

p/s: mau tengok gamba raye kami..?
klik SINI ye..


Monday, 14-Sep-2009 07:53 Email | Share | | Bookmark
Menjelang Syawal 1430H

Salam….

Sedar tak sedar, sudah sampai ke penghujungnya kita di bulan Ramadhan yang penuh berkat ini.. Lebih kurang seminggu lagi menjelma pula bulan Syawal, hehehe.. hari raya dalam erti kata yang senang + mudah difahami..

Camane plak ngan persiapan raya kengkawan sekalian?. Kalau boleh, serbaserbi mau baru, dari hujung rambut hingga hujung jari kaki, asal semua bunyinya RAYA. Tapi bagi saya, tahun nilah paling kureng persiapan nak sambut hari raya. Ape taknye, baju si kecik pon masih tak berbeli setakat ni.. Ni semua gara2 Mr. Hubby la, ... n as a penalty, mak serah bulat2 hal tu pada dia. X kose mak nak meredah lautan umat manusia masa terdesak cam sekarang ni.. hohoho, macam ulat u.. Tu la, dari awal lagi kite dok potpetpotpet suh beli awal lagi.. haaa.. rasekan la.. **trick je ni, selamat duit aku…kikikikiki**

Kuih raya pon saya pakai yang tunjuktunjuk je kali ni.. So, jangan komplen la kalo rase kureng sodap.. tapi garenti, bulih makan la psl kite dh try!!!. Apa lagi ekk cite pasal raya… haa, bajet utk anak buah juga berkurang pada tahun ini ye, ekoran kelembapan ekonomi dunia juga tuan empunya diri.. Tu pun nasib baik last minute our PM bagi duit raye, boleh jugakla tampung mane2 yang bocor..

Mmmm, sebenarnya saya amek syarat je update fp ni.. sekarang ni ade wabak baru taw.. ape die, Farmville @ facebook laaa.. . Mane2 yang tak mencuba, jangan coba2 takut ketagih nanti.. Ini diakui sendiri oleh my neighbour yang paling tinggi rankingnya antara my neighbours.. hohohoho!!

One more, macih pada sume yang sudi memberi kad raya alam maya ni.. Nanti kite publishkan yer..
kite nyer... .. nampak gayanye virus M dah mula menyerang la.. x de mood nak mengedit.. , tapi InsyaAllah...


-->> dari As - Mama Ain Nur Suffiya @ http://aensufia.fotopages.com <<--




-->> dari Jannah - Mama Husna Sakura @ http://hafiizh.fotopages.com <<--




-->> dari Mimie - Mama Nuha & Naqia @ http://mie2khalish.fotopages.com <<--



Mekaseh bebanyak ye teman2... ingat lagi kat kite ye... i lap u..



Sunday, 23-Aug-2009 03:55 Email | Share | | Bookmark
Ramadhan 1430H



Quote:
Harapan Ramadhan

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan yang penuh dengan keberkatan...
Sama2lah kita mengimarahkannya yer..




Wednesday, 12-Aug-2009 04:43 Email | Share | | Bookmark
sambung studi???



Sambung studi?..hehehe, ade2 aje n3 kali ni. Saje je, kasik gempak sket. Mane la taw, kot de yang nak taja. InsyaAllah. Loan study ituari pon tak settle2 lagik, masih lagi berbaki walaupun telah dibuat pengurangan/ conversion. Mekaceh ye pihak MARA. Sebenarnya, bukan nak continue study ataupon nak wat assignment.. tapi kite de job interview la. Jawatan dalam bidang yang kite amik mase former skul n college dulu. Ni kira study week la. Takooot la weiii... dah 5 tahun saya tinggalkan sumenyer, nak recall balik sangat2 memakan masa. Kijer sekarang pon langsung tidak ada kena mengena ngan ape yang dipelajari masa lalu.. bak kate omputeh, sume dah blank..abes cite!. Setakat nak suh switch on, switch off plug tu bleh la, ekekekke ** budak tecit pon reti kan.. ;p**. Harap2 lepas la interview kali ni. Nak carik kabel beso2 pon tarak nampak sape.. tawakkal je la. Bulih gak jadikan pengalaman. Mane la taw, rezeki anak pulak, macam mula2 dapat permanent staff ni.. Oooppppss...;p !!!. Doa2kan la ye kengkawan..


U c, huhuhuhu, nak continue study cemana, saya pegang pen, sidia pon sebok nak pen jugak.. saya pegang buku, die pon same naik mentelaah...**ayat nak kaber i malas, **. Banyak yang ditanye adalah... baru nak record data into memory.. “..Ummi..nak susu.. “. Sabau je la...


Neway, wish me best of luck yup...



Wednesday, 15-Jul-2009 06:36 Email | Share | | Bookmark
trip ke Masai|Pasir Gudang, Johor Bahru

Salam…

Hrmmm… nak start dari mana yep.. tataw nak cite la pasal agak lama dah berlalu.. . Ekceli, ianya last minute planned by en. Hubby. Nak kata percutian kuarga tak jugak tapi bagi saya kira bercuti dari tugas/ beban kerja la. Yela kan, terpaksa la korban cuti rehat, bukannya senang nak cari 2+1 ni, En. Hubby dah bagi greenlite utk follow so kena la manfaatkan pengisian masa tu.. . Sebenarnya saya n Alya menemani en. Hubby mengikuti Basic Offshore Safety Induction and Emergency Training (BOSIET) kat Pasir Gudang Port, JB + spend a lot of time 2gether. X pernah lagi sampai area Masai + Pasir Gudang ni. Kalo area UTM Skudai familiar la jugak, lab practical time studi dolu2.

Ape agi ekkk.. senang cite cenggini la.. malas nak mengarang..


Selasa|23062009
- En. Hubby baru sampai dr. KL awal pagi. Tido sekejap, dlm kol 9am bertolak dr. K.Trg. Bergilir2 drive, ngantok, tak cukup tido katenyer. **Ala, kalo cukup pon salu gak gilir2..alasan x relevan!!!**
- Singgah Kemaman jap, Alya nyanyi2 dari start bertolak nak jupe Tok Cik. Tapi malangnye, Tok Cik + Tok Ki x de.. Cian. Hehehe, ummi taw sal pe Alya beria2 benor nak jupe Tok Cik die.. nak pow makanan la tu.. hampeh!!
- Perjalanan diteruskan. Plan nak jupe cekgu Mok Ma + cekgu Cat. Huh, dua2 orang de kije, Mok Ma ada meeting, Cat tengah sarat pegnen, x larat beb. Plan nak jupe Kak Ella plok kat SK Tanjung Gemok, tapi x jadi jugak pasal Kak Ella lupa HP tinggal kat kelas. Huhuhu, x de rejeki .
- Sampai kat area Kota Tinggi, hujan lebat + jalan zigzag. Alya diam je bler turun bukit2 yang curam tu. x mo dah lalu ikut tu time balik.. takoot + bosan uuu..
- Sampai Masai lebihkurang 630pm. Checkin kat Masai, area Bandar Seri Alam.
- Mlm kuo pi makan bakso- en. Hubby feberet. Selera benor nampaknye die, 2 mangkuk abes.. . Saya hanya makan meatball jer.. . yang lain x dapat nak telan.. Then, pi cari tempat nak medical en. Hubby.
- Alya nampak menan kat KFC/ Pizza. Terpaksa la singgah tuk die puaskan hatinye nak main dulu walaupon pada hakikatnya terlalu letih.. layan je la..

Rabu|24062009
- En. Hubby dah start course. Alya juga bangun awal, terus main
** suke sangat main lampu tido, jakun tol.. sib baik x rosak..**

- Baru separuh ari, alya asyik tanya abah die.. bosan. Meanwhile, ummi chatting with Jaja, fesbuk n bagai2 utk ilangkan boring. Ye la, berkurung dlm bilik aje kijenye..
- Alya dh x bleh control. Saya amik pendekatan tuk ajak die jalan2 kat lobby hotel. Pon kurang berhasil, demand nak kuo jalan area hotel plak.. ok la..
- Jumpe satu kedai jual menan, nampak menan doktor2 terus nak + bayar + ajak balik tanpa sempat ummi nak jeling mane yang patut. Aduuuh… ghitew la die kalo dh dapat ape yang die nak.. gerammm
- Haaah.. tengok la bler dah dapat menan.. macam tongkang pecah!!. Yang x tahan, saya pulak yang kena, konon2 jd die punyer patient.. adoooy.. layan la kalo x ngamok kat hotel ni malu beb...

- C, bler dah bosan.. .. fenning!!!

- Yeyey.. abah balik..

- Malam ari, en. hubby bawak gi jenjalan kat AEON Tebrau..



3 of us..



Khamis|25062009
- En. hubby tetiba jer demam. Ekceli dari malam seblom pon dah de mention yang rase lain macam je. Huhuhuh, taw ajelah kalo en. somi ni demam, ngalahkan budak tecit la .. ;p. Dalam masa yang sama takot gak wey, manela taw dalam duk sane ke mari kena plak virus H1N1 **arini, 6/8/2009 dah 13 org disahkan maut akibat virus H1N1**. Pi jugak training, tapi dapat xcuse, trainer suh pi check kat klinik. Alhamdulillah, free dari virus tu.. kalo tak naya la kena kuarantin kat sinung...
- Tak kemanamana pon. merayau area hotel jer.. . see, budak bosan in action !!!.. . sukesuki je main tekan lift..



Jumaat|26062009
- En. Hubby pi training. Bosan... kena kurung lagik...
- c my alya main pe lak aritu.. . me?.. takde kije.. snap je la.. ..

* baru pas mandi dah terpaksa menjadi model tak terbayar, ekekekek... boring punye pasal..

- Memandangkan esok ari dah nak checkout, pi la jenjalan cari makan tempat spesel sket. Dapat info dari kawan en. hubby yang ade port seafood besh area situ iaitu kat Senibong. Memang besh port tu, pendek kata macam2 ada la.. . View pon chantek, tepi laut. Nampak gak la kelip2 cahaya kat Singapore nung. Tapi yang tak besh, dalam perjalanan pusing2 cari kedai, si Alya ni titon la plak. Maunye tak, seharian layan katon. Huhuhu, wat plak pangai x puas titon. Sessi pujuk- memujuk plak, terpaksa la en. hubby kuarkan modal sket, beli anak kucing menan **huh, x sapai dua ari, bunyi pon dah x!!**.. pon kureng berkesan!!!. Akhirnye kami makan dalam keadaan yang kureng menyeronokkan, si Alya x mo bergerak. nak titon atas riba... Huhuhu...

Quote:
Jaja.. sowie x sempat nak jupe ko malam tu..



Sabtu|27062009
- Checkout, bergerak kuar dari Bandar Seri Alam, Masai lebihkurang jam 10.30am. Tak balik ikut Kota Tinggi pasal ummi ade agenda tersembunyi, ekekekek... . En. Hubby pon dah sedia maklum, memahami gerak hati kali ni.. 10s ya..
- The memory remains...

- Me n Alya titon dulu, kumpul energy dulu.. . Otw, bereti kat RnR mane ntah, Alya nak amik energy gak.. main menan..

- Singgah Tangkak, beli baju raye.. hehehe. itule agenda sebenarnya.. X de la borong sakan, x cukup bajet!!!..
- Rushing balik, sampai Kemaman dlm kul 8pm.. Huhuhu, tak larat nak balik K.Trg malam tu.. Cuti lagi keesokkan arinye..

Tammat la sudahhh...

**n3 paling lame tertangguh**

Quote:
22.07.2009
- Mesyuarat Pengurusan/ Kakitangan Bhgn. Komoditi - DONE -
- Mesyuarat J/Kuasa Pengurusan Kewangan + Pembangunan Komoditi - DONE -
- Mesyuarat J/Kuasa Keutuhan Pengurusan (JKP) - DONE -
- Mesyuarat J/Kuasa Tadbir Urus - DONE -
- Mesyuarat J/Kuasa Pengurusan Aset Kerajaan - DONE -
* standby telinga la wey.. kena hentam cukup2 pasal eP ..
28 - 29.07.2009
- kursus trainer for trainee psl aset alih kerajaan, aset hidup + tatacara pengurusan stor-pekeliling baru! - DONE -
* prepare slide- me kena handle task pengurusan stor ..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net