aLYa hUsNa'S fOtoPaGe

By: Ummi Alya Husna

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 13-May-2008 03:12 Email | Share | | Bookmark
Hutan Lipur Belukar Bukit a.k.a Betong

Jumaat, 2 Mei 2008 - Sempena cuti hari pekerja yang lalu, Husna dan Ummi telah pi mandi manda kat air terjun. Lokasinya kawasan Hulu Terengganu. Jalannya...toksah cakap la..cam naik roller coster. Naik poning kepala nih duk main pusing2...

Al- kisahnye cenggini.., Ibu Ani & Family ada balik, so gamatla suasananya. Hari tu plak cuaca panas terik, kesan daripada global warming yang semakin ketara semenjak dua menjak ni..!!! (Nasib baik negara kita terlindung dari Taufan Nargis yang melanda Myanmar baru2 ni). Oleh sebab yang demikian, my anak buah pun cari la alasan nak pegi mandi- manda air terjun kat area umah tok sebelah ayahnya di Setiu ~ agak jauh dari umah. Tak tahan duk dengar rengek2 budak2 ni dan pelbagai aksi pujuk memujuk ayahnya termasuk Ibu Ani skali yang kononnya last pegi air terjun masa dia zaman anak dara ( skrg dah anak 5), akhirnya si ayahnya pun setuju la.. . Plan asal nak pegi air terjun Sekayu jek, tapi musim2 gini ramai org lak. Jadi, Plan B kami ke Hutan Lipur Belukar Bukit/ Betong. Bertolak lepas sembahyang Jumaat, kira last minutes planned la. X bawa bekal apa2.. cuma air kosong je.. .

Walaubagaimanapun, memang puas ati la walaupun sekejap je. Pengunjung memang ramai time tu, ada yang siap bawak buaian utk baby diorang lagi.. Lebih kurang 2 jam duk berendam, kami terpaksa stop & siap2 utk balik pasal cuaca x mengizinkan & bimbang perkara buruk akan berlaku. Tak pe.. lain kali nak datang lagi. Kali tu, mesti well planning ya!..


** snap by Ummi's Hp **

Quote:
Difahamkan, pada hari yang sama, seramai 3 orang telah menjadi mangsa korban arus deras di Air Terjun Sekayu. Ketika kejadian, kebanyakan mangsa yang sedang mandi tidak sempat berbuat apa-apa selepas arus deras berpunca daripada limpahan air hulu sungai tersebut datang secara tiba-tiba selepas hujan lebat di kawasan hulu. Untuk mengelakkan kejadian sama dari berulang, dinasihatkan para pengunjung lebih peka kepada keadaan cuaca serta segera naik ke daratan sekiranya berlaku hujan atau cuaca buruk.
Salam Takziah kepada keluarga mangsa. Semoga Rohnya ditempatkan dikalangan orang- orang yang beriman.


Sunday, 11-May-2008 00:33 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Ibu

Selamat Hari Ibu untuk semua...

Pertama kalinya..Terima Kasih berjuta2 lemon untuk AUNTIE FLIFFY yang sudi kasi award kat kite ni... . Terharu lak psl x pernah dpt mana2 award seblom ni...hehehehehe. So, kat sini ummi nak enterframelah award yang Autie Fliffy ni kasi. Thanks ya, moga Fliffy pun akan jadi Ibu Mithali, Ibu Sejati k ...



Tahun ni lak merupakan thn yang ke-2 Ummi jadi ibu pada Alya Husna. Syukur Alhamdullillah kerana masih dipanjangkan umur serta dikurniakan kemampuan utk jaga anak ummi yang makin lasak tu..



Last but not least, ucapan Hari Ibu ni ditujukan teristimewa buat..

1. My Ma & MIL- yg. ummi panggil Cik, ~ Tanpamu siapalah aku!!!. Terima Kasih Segalanya..
2. Kawan2 seperjuangan xspecially Mek Teq, Soker, Irma, Nojie,dll.. ~ni yg. biasa on9
3. Kawan2 alam cyber + yg tengah Xplore my FP ni... ..


Ni lak emel yg ummi terima, nak share ngan kengkawan semua..

Masa Kecil...
Orang kata aku lahir dari perut ibu..
Bila dahaga, yang susukan aku.. ibu
Bila lapar, yang suapkan aku..ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Ma!
Bila bangun tidur, aku cari.. ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang ..ibu
Bila nak bermanja.. aku dekati ibu
Bila nak bergesel… aku duduk sebelah ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya ibu
Bila nakal, yang memarahi aku …ibu
Bila merajuk… yang memujukku cuma..ibu
Bila melakukan kesalahan… yang paling cepat marah..ibu
Bila takut… yang tenangkan aku.. ibu
Bila nak peluk… yang aku suka peluk..ibu  


Bila Remaja...
Aku selalu teringatkan ..Ibu
Bila sedih, aku mesti talipon… Ibu
Bila seronok… orang pertama aku nak beritahu…Ibu
Bila bengang.. aku suka luah pada ..Ibu
Bila takut, aku selalu panggil.. “ibuuuuuuuuuuuuu!”
Bila sakit, orang paling risau adalah ..Ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk juga Ibu
Bila merajuk, yang datang pujuk aku juga.. Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu..Ibu
Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
Yang selalu masak makanan kegemaranku.. Ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku, Ibu
Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
Yang selalu puji aku.. Ibu
Yang selalu nasihat aku.. Ibu
Bila nak kahwin..
Orang pertama aku tunjuk dan rujuk… Ibu


Kini...
Aku ada pasangan hidup sendiri
Bila seronok… aku cari pasanganku
Bila sedih… aku cari Ibu
Bila berjaya… aku ceritakan pada pasanganku
Bila gagal… aku ceritakan pada Ibu
Bila bahagia, aku peluk erat pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat Ibuku
Bila nak bercuti… aku bawa pasanganku
Bila sibuk… aku hantar anak ke rumah Ibu
Bila sambut valentine.. Aku hadiahi bunga pada pasanganku
Bila sambut hari ibu…
aku cuma dapat ucapkan Selamat Hari Ibu
Selalu ….. aku ingat pasanganku
Selalu… Ibu ingat kat aku
Bila..bila… aku akan talipon pasanganku
Entah bila.. …aku nak talipon Ibu
Selalu …aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Ibuku
Aku ada pasangan hidup sendiri
Bila seronok… aku cari pasanganku
Bila sedih… aku cari Ibu
Bila berjaya… aku ceritakan pada pasanganku
Bila gagal… aku ceritakan pada Ibu
Bila bahagia, aku peluk erat pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat Ibuku
Bila nak bercuti… aku bawa pasanganku
Bila sibuk… aku hantar anak ke rumah Ibu
Bila sambut valentine.. Aku hadiahi bunga pada pasanganku
Bila sambut hari ibu…
aku cuma dapat ucapkan Selamat Hari Ibu
Selalu ….. aku ingat pasanganku
Selalu… Ibu ingat kat aku
Bila..bila… aku akan talipon pasanganku
Entah bila.. …aku nak talipon Ibu
Selalu …aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Ibuku
Hingga saat ini…

Ibu tak pernah merungut padaku
Ibu tak pernah mintak padaku


Ibu….
Kaulah Ratu Hatiku…..



Wednesday, 7-May-2008 02:35 Email | Share | | Bookmark
3 oF U.S.

Malam tadi, badan Alya Husna Ummi rasa panas semacam jek .. . Demam lagikah?.. atau mungkin rindu kat Abahnya. Abah masih ada kat PPMSB, lagi seminggu nak abis job.. lambatnyer... .
Neway, ummi dah suapkan ubat. InsyaAllah, lepas ni kebah la gamaknyer.





Sunday, 4-May-2008 04:54 Email | Share | | Bookmark
Onli U..

Lagi pic. Alya Husna yg ummi enterframekan... Acely pic. ni diambik bulan lepas tapi bulan ni baru dpt upload kat sini. .



Wednesday, 30-Apr-2008 08:20 Email | Share | | Bookmark
Sweet C.h.i.l.d. of MINE!!

Angin rajin masih ada, walaupun tinggal saki bakinya lagi. Esok dah masuk bulan baru, cuti lak tu ..tu yang besh tu! . Yang tak beshnyer, we still counting the days (Abah outstation lagi laaa) ... huahahahaha . So, x de la plan menarik.. X pe, lepas ni kita amik cuti abis- abisan!. Neway, Selamat Hari Pekerja utk semua, eventho fulltime housewife..kira kije gak tu kan. Lagi besar pahala & manfaatnya . Harap2 tahun ni dapat la double bonus ekk.. yg tertunggak thn lepas tu kira x dapat la ekk.? Tapi jgn bimbang, masih ada lagi tuntutan yg blum selesai tu. Dan tuntutan YANG PALING ummi tunggu jawapannya - Menaikkan elaun perumahan daripada RM180 sebulan kepada RM230 -. Pada Cuepacs.. F.I.G.H.T. FOR THE R.I.G.H.T.



Quote:
SELAMAT HARI PEKERJA - "Pekerja Inovatif, Negara Kompetitif"


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net