aLYa hUsNa'S fOtoPaGe

By: Ummi Alya Husna

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 29-Apr-2008 02:08 Email | Share | | Bookmark
CoMe OuT n PlaY!!!

Quote:
Al- Fatihah untuk Allahyarham Adik Adam Haikal Iman (Anak kepada Faizal Ismail (Hot.Fm))- Semoga beliau sekeluarga tabah menghadapi Ujian Yang Esa..


Ari ni ari rajin ummi ..Semua report dah beres, cuma nak tunggu greenlite utk proceed hal2 pelupusan jek. Tpkan, pagi tadi kol HQ, one of their staff ade PTK lak ... Tgh ade mood rajin ni kenalah hold dulu..

Quote:
PIC 1 - Husna suke bebenor makan mamee + junk food. Geram tul.. . Ni abah die punye habit la... Skali beli leh wat stok ..



Thursday, 24-Apr-2008 05:28 Email | Share | | Bookmark
MeLaKa BanDaRaYa BeRSeJaraH

Dari KL seterusnya kami ke Melaka, Abah Husna onjob kat sane. Jadi, nak tak nak kami pun ikut la skali..


Kat sana, Ummi & Alya Husna bermalam di Klebang Resort (Opis abah sewa utk staffnyer). X de pegi mana2 pun selama 2 hari duk situ (Abah mls kuo- asyik tido), hajat tu nak la tengok tempat2 menarik tapi Abah cakap lain kali..masa x cukup!..huhuhuhua ..Yang pasti Husna la paling besh pasal tiap2 ari leh mandi kolam..

Ni pic. Husna tengah survey port..baru bangun tido ...



dah mandi daaaa....



Lapo punye pasal, breakfast pun kat pool da...


** anak sape la nih **



Nak balik baru la ingat nak minum susu..dh mula wat perangai, letih kot!!

Lepas packing2 ape yang patut..kami pun bertolak balik ke KL, cari tiket nak balik.. Tiket bas tambahan je yg ada.. . Terpaksa la jugak.. pergh...Kaw2 harganye!!!. Yang beshnye, seblum balik dpt gak shoppin' jap. Sempat gak sambar handbeg + kasut baru. Husna pun bleh gak...hehehehe, TQ somiku!!! (Tima kaceh daun keladi, lain kali nak lagi!!!... )


Tuesday, 22-Apr-2008 06:24 Email | Share | | Bookmark
aQuaRia KLCC

3ofUS
weareFAMILY!
takut ler tu!!!
View all 7 photos...
Last week Ummi n Husna pi jenjalan kat Kolumpor by bus lagik!!!....1st time, Alya Husna naik bas mlm + perjlnan jarak jauh...ngehngehngeh.. !!!
Tapi..sikit pun Husna x meragam + mengamok + menangis @ kawasan yg sewaktu ngannyer..(cayalah, bley pi agi nih!) . Sebaliknye..mula2 naik bas tu (bas tambahan coz’ last minute planned), Husna siap babai lagi kat Tok Ki & Tok Ma yang tolong anto kat Dataran Syahbandar. Dia cakap naik bas skolah Abah pasal aritu die pernah ikut pi antar Abah blk KL naik bas gak. Memang bery2 Xcited lars!!! Mulut tak berenti2 tanya, pas satu- satu. Hinggakan penumpang2 lain senyum2 sendiri tgk telatahnya yg jakun x pernah naik bas .. Lgpun, dlm bas tu hanya Husna je yg paling kecik, so dengar suara dia saje la.. Naik malu lak Ummi. Alhamdulillah, perjalanan kami dua beranak berjalan ngan lancar dan selamat tiba ke destinasi..(wlpn terpaksa tgu Abah yg drive dr Melaka – KL *memang slalu L.E.W.A.T pun! *). Driver bas pun bawak ok, takde la laju sgt..maklumla, br2 ni ada kes bus accident lagi. Cuak gak!



Quote:
pic. x brape clear la psl somewhere inside x gune flash- ikan takut + sakit mata ikan!!


Ni pic.2 yg sempat amik time g Aquaria, KLCC. Saje jer, try to Xposed Husna kat dunia luar laks! X de la ramai sgt umat manusia hari tu, coz’ hari kerja (not 4 me!!!). Mula2 masuk Husna dah wat perangai. Takut!!!!.. .Payah Abah try 2 Xplain her yg ikan tu x leh kluar pasal duk dlm aquarium..tu baru ikan, tgk tarantula terus ajak balik!!..(payah la nak ajak pegi zoo cenggini..). Yang peliknya, bile tgk ular hijau (ummi panggil ular pucuk – dolu2 balik ngaji kwn2 lelaki wat tali pinggang jer ular nih! ), boleh lak die stay lama kat situ..Pelik tapi benar,.. same la ngan Abahnya tu..Ular x takut, L.I.P.A.S. takut lak...Heran..Heran !! (tak phm le aku). Bila masuk underwater tunnel, takut Husna mulai reda slps Abahnya x putus2 bg briefing...Hehehe.. Siap 2 kali tawaf lagi !! Naik ketaq kapla lutut ummi..



After that, ade lak PC Fair kat area yg same. Hajat nak cari monitor baru psl yg lama 2-2 dh rosak.. tapi yang sempat beli hanya pendrive jek.. murah la kalau nak dibandingkan kat K.Trg nih, 4GB- Kingston just RM46 je compare RM75 kat sini.. Yang lain x dpt nak survey@ beli psl anakanda dh wat prangai. ..nak tido le tu!!!
Agenda sterusnya...ikut Abah ke tempat kijernya di Melaka...letissssssssssshhhh!!!


Tuesday, 8-Apr-2008 01:52 Email | Share | | Bookmark
hEPI bESDAY...



Quote:
huhuhuhu..letih banget. kul 11.30 mlm tadi baru sampei dr UMPahang **hope hear a good news 4rm there (C41)..InsyaAllah**. Ari ni, me n Hafizah gettin' older n older!!! neway, satu SMS yang diterima patut dijadikan panduan hidup dalam menempuh hari2 mendatang yang belum ku tahu onak dan cabaran...

" Jika DOAMU dimakbulkan
Itu tanda ALLAH menyayangimu...
Jika LAMBAT dimakbulkan
Itu tanda ALLAH mengujimu...
Dan
Jika TIDAK dimakbulkan...
Itu tanda ALLAH merancang yang terbaik untukmu..."


Semoga kehidupan hari ni lebih baik dari semalam..


Quote:
*** AFEEZAH ~ anak sedara saya lah!!! ***


Monday, 24-Mar-2008 02:31 Email | Share | | Bookmark
serang......!!!


Quote:
** Snap by Ummi's hp **


Gini ler gambonyer kalau sepupu- sepapat Husna balik kampung..
Abis semua kena serang..
Mula asal baby Hannah n Husna jer.. pas2 Kak Ira, konon2 la nak tolong mandikan baby dier..
Ntah macam maner, Kak Feezah ngan Kak Leesa lop.. Hanya Kak Sarah je yang tengok mereka ni mandi tu pun pasal kakinye sakit. Kalau tak, sama naik jugak..
Nasib baiklah abah beli yang kecik jer.., kalau tak..ramai lagi yang mau mandi..


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net