aLYa hUsNa'S fOtoPaGe

By: Ummi Alya Husna

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 19-Mar-2008 02:42 Email | Share | | Bookmark
Salam Maulidur Rasul 2008



Thursday, 13-Mar-2008 02:24 Email | Share | | Bookmark
***** :) *****



Aritu Husna pi lawat tok cik & tok ki. Lama gak tak balik kemaman pasal abah asyik outstation jer. Agenda lain pi tengok rumah baru Ibu Ani yang nak renovate. Tak banyak agenda pasal gi pun 1 hari 1 malam jer. Ptg tu ada la pi jenjalan kat Pantai Marina @ Pantai Teluk Mak Nik @ Pantai INTAN @ Monica Bay (Belakang umah Angah jer..) .. Laut Bergelora time tu. Husna takut nak main2 pasir pasal ombak besar (O.M.B.A.K. J.A.H.A.T!!!!! )


Sunday, 9-Mar-2008 00:17 Email | Share | | Bookmark
PRU-12...

+++ HeCtiC DaY +++

Selesai lah sudah PRU-12 yang terbentuknya kerajaan baru awal pagi tadi. PRU kali ni taklah teruja sangat pasal ni dah 2nd time pi mengundi. Tapi, sikit teruja pasal kali ni jadi kerani mengundi lak (Kawasan N11- Seberang Takir/ P035- Kuala Nerus). Hehehe.. Bukannya ape, nak cari pengalaman baru n tengok sendiri cara/ suasana pilihanraya dijalankan sebab seblom ni dengar yang tak elok aje..

Walaupun letih, ada pengalaman baru yang dapat share coz’ kena control Saluran 1- saluran warga emas yang mostly 50 yrs++. Ada yang datang ngan wheel chair, bertongkat dan macam lagi la.. Mereka semua sanggup keluar mengundi walaupun dalam keadaan uzur (why not us?? )

Pengalaman lucu ada gak, mane taknye... yang pangkat tok2 dan tok ki (nenek2 & datuk2) ni ada yang buta huruf, rabun, pekak dll.. maklumlah dah lanjut usia. Ada kes yang attach skali gambar pemimpin ngan kertas undi, ada yang sumbat kertas undi celah meja kat tempat mengundi tu yang sepatutnya kena letak dlm transparent boxes kat meja depan, macam2 hal lagi lah.. Tapi kira Syabaslah wat warga emas ni sbb hanya 3 undi rosak bhgn. DUN & 9 undi rosak bhgn. Parlimen.

Lebih kurang kul 8.30mlm, peti2 undi pun dibawa keluar dari SKST dengan diiringinya pihak polis maka berakhirnya tugas pada PRU kali ni.. .. Alhamdulillah, Semuanya berjalan ngan lancar dan selamat tanpa sebarang demontrasi mana2 pihak.




Untuk Semua..Hayatilah lagu ini...

Quote:
Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi,
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa sesamalah kita
Cinta lenyap di arus zaman

Indahnya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Peribumi merintih sendiri

Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutup hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang

Kini kita cuma tinggal kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri

Kita sudah tiada masa
Majulah dengan maha perkasa
Janganlah terlalai teruskan usaha
Melayukan gagah di Nusantara
Melayukan gagah di Nusantara
Melayukan gagah di Nusantara



Thursday, 6-Mar-2008 02:41 Email | Share | | Bookmark
DeMaM RinDu????....:(

Salam semua...

Semalam Husna demam. Acely dh rasa panas start malam Isnin lagi..(030308). Sah.. budak ni demam rindu. Mane taknyer..Dah 2 mingu ++ x juper ngan abah.. . Bangun pagi selasa tu (Cuti Hari Ulangtahun Pertabalan Kebawah DYMM Sultan Terengganu), Husna panggil ABAH ..Kesian tul!.. Seharian hari tu asyik nak berdukung jer. Malamnye bawak Husna pi klinik, suhu dh mencecah 38C..

Alkisah esoknye..(Ummi amik MC coz' Husna demam..hehehehe )..x mo minum susu. Nak berdukung je kerjanye.. Check punye check..rupe2nye ulcer. Patut la x nak minum pun. sakit nak menelan rupenyer. . On spot pi bawak klinik lagi..

Pagi tadi, Husna bangun sama ngan ummi nak pi kerja. X de mamai2, terus berdiri n mintak nak didukung. Payah lak nak pujuk pasal dh lewat. Tapi, tengok tadi badan Husna ada timbul bintik2 halus.... Ke tanda2 awal nak kena demam campak plak??? ..Aduish ..dahle arini kazen Husna nak balik..bikin hangat lagi la suasana.. Hajat nak amik cuti lagi..tapi nanti bos kata ngada2 lok..hehehehe... Harap2 balik ni Husna dah OK yek..Amin!!





Monday, 18-Feb-2008 08:58 Email | Share | | Bookmark
LaGi- LaGi KaWeN....

NORHAYATI & SUHAIRUL

Yaya..kawan lama paling besh sejak Sek. Men. Teknik lagi, amik course yang sama tapi lain kelas..
Duk TATI pun still sama bilik masa 1st yr, tapi lain course.. Kira kawan seangkatan la kalau nak fly (Sib baik Kak Yah x kabo ke Pak Saad ork!!!..)...
Lama gak lost contact n long time no see after she's graduate.. Banyak tul memori ngan Yaya nih..lebih2 lagi time nak kena langgar di bas mini (aksi stunt ) + time diorat n ngorat ...????. ..huhuhu..




huh.. ..capet banget chinese new yr kali ni.. Anyway.. Pada semua pengantin..jangan lupa tanggungjawab anda lepas ni k..Syurga di bawah tapak kaki suami lakkk ..hehehe...



[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net