aLYa hUsNa'S fOtoPaGe

By: Ummi Alya Husna

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 7-May-2009 06:39 Email | Share | | Bookmark
hiphiphoorey & Mother's Day 2009


Salam semua...
Haddoy....lame jugak tak update fp ni, dekat2 ngan sebulan tu..huhuhu. Biasela, time banyak kije gitu la.. So far, Alhamdulillah..Audit Aset Alih Kerajaan telahpun berakhir baru sekejap tadi..hooooreeey!!... Nasib baik flite dorang pukul 4.00pm, kalo tak jenuh lagi le... . Mujur jugak dorang tak banyak query.. Lega rasenye.. . Minggu depan plan nak cuti rehat, dlm masa yang sama nak pi anto Achik Alya yang bleh matriks. Nampak gayanya, takde la tempat Alya nak buli. fyi, Achik selalu kena buli dek budak Alya ni.. .

Minggu depan plak hari ibu. Selamat Hari Ibu untuk semua ibu2 kat luar sana, terutama my mom n MIL la.. Terima kasih atas segala pengorbanan, kasih sayang, nasihat, tunjuk ajar.. Sayang sangat2 kat mereka ni ... . Bercakap tentang hari ibu jugak, marilah kita sama2 sedekahkan Al-Fatihah untuk 2 orang ibu hamil yang telah kembali ke Rahmatullah akibat kes ragut. Kes yang sama dalam dilaporkan dalam tempoh masa 48 jam. Kejam!!!!!. Pada PERAGUT yang masih bersenang lenang, bersuka ria kat luar sana atas kesedihan orang, beringatlah ye sebelum kena..!.

Chooop, pada sume yang ucap selamat pada arijadi kite yang ke29, mekaseh banyak2 yep...sayang uollss!!!...





Wednesday, 8-Apr-2009 00:33 Email | Share | | Bookmark
Me.. 29yrs!!!


*** curik2 upload... . Jap agi de meeting pengurusan. sgt2 bzzzs, audit aset kerajaan akan terjah jabatan awal mei ni... ***

12.04.2009 - 15.04.2009 ~ Kursus e-Perolehan di PLPP Wilayah Timur
28.04.2009 - 29.04.2009 ~ Hand's On Pengurusan Aset Alih & Aset Hidup Tumbuhan (huhuhuhu...daku kena bagi talk + present.. )


Wednesday, 1-Apr-2009 01:28 Email | Share | | Bookmark
Sua Rasa TV9

salam semua..

Alamak, arini 1st april la. ..perghhh, kalo diimbas zaman2 study dulu kena hati2 ngan tarikh ni ... kalo tak, maka adala yang "terkena" ... . Lecturer nak jupe la, ada kelas ganti la, kena submit assigment aritu la, padahal datelinenye lambat lagi..Adoyyy..parah, parah!!.. Sekarang ni, bile dah usia makin meningkat, fikiran pon sikit matang.. nak kenakan orang time april fool ni bukanlah lagi satu kesukaan. Silap ari bulan, tak pasal2 ade yang makan penumbuk plak.. . So, lupakanlah yep..

Sikit lagi nak basi cite ni.. , dah hampir sebulan berlalu!. Tak apa la kan, bukan x nak enterframe awal2 tapi masa tak mengizinkan. Ni pon curik2 update, sibuk benor semenjak dua menjak ni... Semalam, outstation.. de presentation untuk Pengurusan Aset Kerajaan. Yang tak beshnyer, saya kena present. Adush, nasib baik sempat mengelat...hehehe, pegawai lain yang tolong ganti, ekekekek.. , Time kasih En. Zul.. saya ni darah gemuruh, takooot!!!. Tapi tak abes kat situ, dalam pertengahan April ni saya kena present lagik, juga untuk pengurusan aset alih kerajaan. Ambik kau.. ! . Tak silap, PM pon de taklimat yang sama tapi kat Putrajaya nung. Sekarang ni kerajaan dok ambil berat pasal pengurusan aset ni, sekaligus dalam usaha mengurangkan kos penyelenggaraan harta awam yang mencecah RM7 bilion setahun. Perit jugak ye tanggungjawab pegawai aset ni yep.. . Moga n3 ni dpt release tensen daku & para silent readers sekarang, okeh!!!...

Jalan punya jalan, terserempak ngan dua gadis ni..macam kenal jer.. . Dorang pun so friendly. Dah de kamera dok pegang, jadi offer je la dorang bergambar tuk kenangan ..



PONDOKPONDOK.. .. Haaa.. nilah salah satu sebab kenapa kami sanggup meredah lautan umat manusia yang membanjiri expo Sua Rasa ni.. ... Huhuhu, 2 ari berturut2 kitorang jalan2 kat sinung pasal my Alya Husna beria-ia benor nak nengok Abang Nabil. Tapi sayang, Nabil langsung tak kelihatan pada hari pertama expo tu.. Kecian anak aku.. . Nasib baik dah amek gambo kat booth die sehari seblom acara diadakan. Kalo tidak, tak kuasa mak nak meredahnye lagik.. !!



sambil2 makan nugget, alas perot..



Teruja melihat Wonderpets- cartoon characters feberetnyer..



Udah le tu... jomla balik!!!..


Abes daa.....



Monday, 23-Mar-2009 04:00 Email | Share | | Bookmark
Naik kuda @ Pantai Teluk Ketapang

Cerita Alya Husna naik kuda ni boleh dikatakan agak lama terperam, ekoran kebizian yang telah melanda. Almaklumlah, pengagihan peruntukan telahpun sampai di setiap jabatan dan memaksa diri ini melibatkan diri dalam kerja2 berkaitan kewangan serta perancangan pembelian untuk suku tahun pertama. Adoyyyyyy...fening, fening!!!.. . Apepon, layan je la....


(pssst...jangan tenung lame2 yep, nnti terjumpa plak persamaan kat gambo di atas... )

Suka benar diri ini yang bergelar ISTERI dan IBU apabila menatap gambar di atas... . Manja sungguh si anak dengan bapanya. Memang pon...semenjak dua menjak ni dua banak tu memang x leh berenggang. Si Abah sentiasa melayan karenah si anak yang nak ituini sehinggakan hilang di mata sekejap si anak meraung macam kena rotan.. . Si Abah pulak terpaksa curi2 untuk ke bilik termenung or whateva... . Kadangkala kehadiran si Ibu sikit pon tidak diendahkan,... sobsobsob... .. maklumlah si Ibu ni agak **bekeng** sket berbanding si Abah..ekekekek... ala, bukannya x sayang..Sayang, marah tu kan tandanya sayang...

**bekeng = garang


dan bila kebosanan melanda....




Tuesday, 17-Mar-2009 01:37 Email | Share | | Bookmark
TAG about PREGNANCY

Salam semua...

Kali ni n3 pasal pregnant. Dah kena tag plak dari ERNA . Neway, sori yup.. lewat sket nak publish... btw, mekaseh psl diberi peluang untuk share most memorable memoriest ni + dapat award lagik...

choopp, kasi tunjuk award yang kite dapat dulu la.....Thanxs ya ..



***1st snap my little Alya Husna, beberapa jam setelah dilahirkan***

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
X plan. Dapat agak akan terisi dalam masa terdekat pas kawen. Maklumla, mase kawen tu time tengah subur... . Sebulan je free, 2nd months dah de..

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Aziq Rifqi ***sebenarnya, ikut scan ituari nampak cam baby boy. Apa lagi, suke ati le en. Hubby (eventho sume siblings ye laki2- 7 owg tuuu... )

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Suke campur takut.. Sebenarnya takut kot de komplikasi lain pasal dahla tak period tapi still kuar darah sket2. mase tu dok pikir ke mengandung luar rahim??... . Alhamdulillah, sebenarnya TIDAK!!.

4. HOW OLD WERE YOU?
25 yrs old

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Dr. Fadilah Mahmud *** stepmom McNa Datin I.T***

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
En. Hubby la psl ye pon de masa doc. bgtau.."Awak dah mengandung"

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Ofcos, teruja sesangat!. Mase tu de Kursus Induksi kat INTAN Kemaman, 2 weeks. Mitak xcuse nak gi klinik jap, scan kat klinik apentah, lupe name lak..hehehehe, saje je cari alasan.. walhal sebenarnye nak jumpe en. Hubby...windddduuu!!..

8. DUE DATE?
14 Jun 2006

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
X de la teruk sangat, cume pepagi bile nak gosok gigi je terasa mual + muntah2 sket. .

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Makanan yg pelik2 x de, yang paling tingin nak makan ialah nasi bubur kat kg. Baru. Tiap kali dtg KL mesti makan kat situ. Kerabu mangga die memang besh!.. ratah gitu2 jer.. . Aritu, pas balik dari Putrajaya pi la kat tempat biase kita makan, tp malangnye restoren tu tutup plak. Pegi kedai lain la.. en. Hubby bagi ayat sedap hati, “same je..”

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Perempuan

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
Seblom pegnen berat 37.5 kg- underweight, siap de label ijo lagi kat kad klinik.
Last pegnen 50.5kg. Naik la 13kg ..


13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Adoi, x taw nak xplain cemana. Awal2 pegnen x de masalah langsung, cume kengkadang HB je rendah. Tapi, dekat2 nak deliver..kepala budak still x turun2 ke bawah. Terus kena refer pakar. Check punye check, doc. cakap air ketuban kurang (Oligohydramnios). Pelik jugak kes saya ni psl x de pon kuar air seblom tu..

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Hospital Sultanah Nur Zahirah, formerly known as Hospital Besar Kuala Terengganu..
Mane lagik, biase le..kije gomen!!


15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
Kul 12.00 tghari till kul 3.00 ptg. Lebihkurang 3 jam cenggitu. My doter kuo jam 12.45 tghari. Selebihnya dikuarantin jap, tengah mamai...

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
My father. Saat tu En. Hubby kije kat Paka, Terengganu

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Dr. Malini Mat Napes + Nurses

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Caesar

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Caesar kan. Ade nurse bagi air yang bley menenangkan perasaan tu, ilangkan rase takot. Epidural pun kena..sakit jugak tuuu, siap doc. bagi peluk bantal lagi time ye nak cocok kat tulang belakang tu. Separuh sedar, tapi masih dapat rasa proses merobek pewotku dijalankan.. ditores, adussshhh, ngilu yang amat. Time tu juga, para2 nurses ni sebok suh saya sedut gas entonox (O2 + N2O). Macam2 doa yang diingat saya baca. Lepas je operate, demam sertamerta. Masuk air 4 botol.

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
2.99kg

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
8 Jun 2006

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Che Ku Alya Husna binti Che Ku Asmawi

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
2 years 9 months 1 week 2 days old

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
Do it again? Semestinya.....
InsyaAllah, harap akan datang dpt baby boy plak...ekekekek



Itu saja..Completed!!
so, saya nak panjangkan tag ni untuk ..... , jom tengok siapa yang kena....
(kalo dh kena, sila abaikan)

-->> IRMA **skrg preggy 4 3rd baby incoming..**
-->> MEQ TEQ'S **aku taw ko bzzz, tp dis tag x expired date k..suke ati ko la nak wat bler.. **
-->> MEK NA JEPUN **kwn aku yg sowang ni pon bzzss gak, bisnes tupperware..suke ati ko la nak wat bler.. **
-->> LIANA **tokey legging, kalo x bzzs sile wat yep..**
-->> REEN **member baru nak kenai..mama zara yg chumei.. **


**P/S : Sila amek AWARD tu skali ekkkk...


*******************************************************************************************************

Godek2 pc kat umah, terjumpa pulak piccas Alya Husna masa kecek yang belum enterframe lagik...


** Ni kat PSDC, gi lawat Angah. SLG kat sinung**


** Ni mase umo 10 bulan**


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net