aLYa hUsNa'S fOtoPaGe

By: Ummi Alya Husna

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 29-Jan-2009 03:20 Email | Share | | Bookmark
Alya Husna @ 2years 7months

Salam sumer..

Ad0yyyy...setelah sekian lama bercuti n x masuk 0pis, hampir 2 minggu lamenyer!. Rasenyer tak taw nak sentuh yang mana satu dulu. Kepala pun ade fening2 lagik, ape taknyer, seisi kuarga demam, infectious 4rm my doter la yang memula kena. Pas2 cik hubby lak, mengada2 mengalahkan anak kecik... . Terkej0r2 la jugak mane nak neng0k anak lagi, cik s0mi lagi... . Last2, kite p0n kena jugak tapi takde la ter0k sangat. Ni yang tambah malas nak wat kije ni..

0kler, januari pun dah hampir ke penghujung. Kat sini nak upl0adla sket piccas2 yang diamek sepanjang januari ni..



Quote:
Venue : Taman Syahbandar, Kuala Terengganu


Quote:
Venue : M'c D, Kuala Terengganu


Quote:
Venue : AnW, Kemaman



Thursday, 15-Jan-2009 01:05 Email | Share | | Bookmark
Pilihanraya Kecil Parlimen Kuala Terengganu-P036

Salam semua...

Bertemu lagi kite.. hari ni dh masuk ari ke-15 di tahun baru 2009. Sekejap je rasekan psl kebelakangan ni umminya bzzzz like bees betul. Fyi, minggu depan my lil. Alya Husna kena tinggal lagik. Umminyer kena kursus aset hidup plak, pekeliling baru yg ntah ape2 ntah. Teng0k pada jadual, x de la pack sangat. Malam x de pr0gram, kal0 bawak my d0ter 0k gak tu... ekekekek.

Emmm, pe lagi ekkk... lupe lak nak st0ri kat sini, ari sabtu ni plak umminyer kan turun mengundi lagik berikutan kematian Allahyarham Dato' Razali Ismail (Ahli Parlimen Kuala Terengganu- P036) pada 28 Nov. 2008. Isu Pilihanraya kecil Parlimen Kuala Terengganu ini sedang menjadi perbualan hebat yang diperkata serta dibahaskan di war0ng2 kopi dan juga t0pik hangat berita2 utama. Sekarang ni kawasan kite jadi tumpuan para menteri dan 0rang2 p0litik taw, maklumla hanya 4 dun saja yang terlibat!..x ketinggalan para bapak2 p0lisi yang dh berkampung kat segenap dun sejak awal tahun lagi. Tiap2 ari ade je r0adbl0ck sampai naik fedup stuck in jamned!. Nak masuk bandar pun malas. Ape yang paling besh, banyak prasarana + infrastuktur diperbaiki & dinaiktaraf. Tiap2 ari de makan free. budak2 sk0lah lagi besh, ade je bantuan yang sampai. Beg skolah la, kasut, baju,..kemain lagi d0rang. Kal0 tiap2 tahun cenggini besh gak..ekekekek.. . Bebaru ni, Dato’’ Hishammuddin turun padang berjumpa ngan orang kat kawasan kite, ari sebl0mnyer Dato’ Najib, Tan Sri Muhammad Muhd Taib, Datin Rafidah Aziz..dll. Uish, banyak la 0rang2 penting kerajaan turun padang. 4 Jan aritu menteri kita, Dato Mustaffa Mohamed p0n dtg jumpe pegawai2 kat sini disamping bagi adiah sket pd anak2 pegawai yang cemerlang dlm PMR bebaru ni. Ari ni plak, Dato' Shaziman Abu Mansor - Menteri Tenaga Air dan Komunikasi turun padang merasmikan loji air berdekatan.
Apep0n, selamat mengundi la pada mereka yang turun mengundi pada ari sabtu ni, 17 Jan 2009..





Quote:
Utusan Malaysia | 18 Januari 2009 / 21 Muharam 1430

Kuala Terengganu milik PAS

KUALA TERENGGANU 17 Jan. – Barisan Nasional (BN) gagal mempertahankan kerusi Parlimen Kuala Terengganu apabila calonnya, Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh tewas kepada calon Pas, Mohd. Abdul Wahid Endut dengan majoriti 2,631 undi pada pilihan raya kecil kawasan itu hari ini.

Dalam keputusan yang diumumkan oleh pegawai pengurus pilihan raya, Wan Mustafa Wan Hassan pada pukul 9.35 malam, Wan Ahmad Farid memperoleh 30,252 undi manakala Mohd. Abdul Wahid yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Wakaf Mempelam memperoleh 32,883 undi.

Seorang lagi calon yang bertanding atas tiket Bebas, Azharudin Mamat hanya memperoleh 193 undi dan hilang wang pertaruhan. Undi rosak 665.

Jumlah keluar mengundi ialah 63,993 pengundi atau 79.9 peratus daripada 80,229 pengundi berdaftar. Ia jauh lebih rendah berbanding pilihan raya umum pada 8 Mac lalu yang menyaksikan 82.45 peratus atau 66,231 orang keluar mengundi.

Dalam Pilihan Raya Umum Ke-12, calon BN, Allahyarham Datuk Razali Ismail menewaskan calon Pas, Mohamad Sabu dan calon Bebas, Maimun Yusuf dengan majoriti 628 undi.


Wednesday, 7-Jan-2009 03:27 Email | Share | | Bookmark
new l00k 0f Alya Husna...

yuhuuuuu....n3 baru di tahun baru

Tahun baru 2009 ni, Alya Husna p0n berwajah baru... hehehehe.. nampak lain la. T0kkinye cakap macam rupe ummi zaman kecek2 d0lu.. .. Neway, Syukur Alhamdulillah, Alya Husna p0n dh makin membesar ngan jayanye, kuat makan c0klat n vitamin**salu je mintak, nak lagiii...nak lagiii**, kurang sket bab meragam, suke nyanyi2, teng0k cart00n - siang malam seb0k tanya w0nderpets de dop?. N bab mulut plak ngalahkan 0rg tue. Kekadang satu ayat yang die ku0rkan kite x expect die kan tanya. Cam cite malam tadi, kit0rang duk le merayau kawasan sekitar umah sal d0k teng0k 0rg ramai pasang bendera. Maklumla, kat kawasan kite nih de pilihanraya kecil parlimen k. terengganu- P36. de ke die bley tanya... "ummi, nape r bulan ik0t kite?.. (ni bulan bt0i ekkk, bkn bulan parti tuu.. ). Adush, berpusing2 gak carik idea nak bagi jawapan yang l0gik, leh terima dek akai budak.. Pah tu tanya lagik, bile tengok bulan cerah ditanyanya kite sal pe matahari duk dalam bulan? .. .. K0n0n matahari la penyebab bulan tu cerah ... . X ke haru s0klan cenggitu. sab0 je la.. ..

Ni piccas Alya Husna sh00t 0n Dec. 2008. Kira sebl0m p0t0ng rambutnyer...



n taraaa... new l00k @ yr 2009






Sunday, 28-Dec-2008 01:54 Email | Share | | Bookmark
Maal Hijrah 1430H | Tahun Baru 2009

Quote:
Salam Maal Hijrah 1430H - " MENJANA UMMAH GEMILANG " dan Tahun Baru 2009 diucapkan untuk semua.


“Ya Allah Ya Tuhanku, ampunkanlah segala dosaku untuk tahun ini dan jadikanlah tahun depan tahun yang baik bagiku… Amiiin”



Syukur Alhamdulillah ke hadrat Ilahi kerana dipanjangkan um0 serta dikesempatan ini masih lagi diberikan kesempatan waktu utk meng’apdet ‘ fp ni wlp0n kebelakangan ni ummi bzzzsss tahap gaban Z p0t0ng 2 (ni kira ngelat r kejap..kejap je..hehehehe ). Ape id0knye, uj0ng2 tahun ni le nak report aset la, mesyuarat bhgn la (30+31/12/2008), nak cl0se acc0unt la.. bhgn kewangan pl0k d0k push bhgn admin suh cepatkan pr0ses pembayaran L0. aduishhhh.. .. nape lak kite yang kena, k0l la direct ngan pembekal..senang cite!. Emmm, tp L0 kite sume dah beyes yer, sebl0m dateline lagi..hihihihi. statement kat atas tu luahan perasaan bagi pihak kerani admin jer..ekekekek. Tapi satu je yang kite tak puas ati lagi, pasal pekeliling ni ~ Tatacara Pengurusan Aset Hidup..Macam2 hal le d0rang wat kajian, de ke p0k0k kena daftar jugak. Jenuh r lepas ni nak kira + rek0d sume skali. Nampak gayanye, tahun depan kije kite menimbun le jawabnyer. Harap2 dapat le pencal0nan salah s0rang penerima anugerah cemerlang jabatan..tak gitu b0ss...(harap2 b0ss kite dengar la tu.. )

Memandangkan kite sume dah berada ditahun 2009 kal0 ikutkan kalendar Islam **esok ari**, maka diharapkan thn ni membawa 1001 prubahan yg lebih baik utk kite semua. Semoga hari ini lebih baik dari semalam. Ampun & maaf dipinta kiranya ada silap salah sepanjang berfp..
Wassalam..



*** ragam si alya husna - nnti ummi belikan telekung yer.. ***

Oleh kerna ni n3 2 in 1, maka kit0rang nak say bye2 le kat thn 2008. ni last n3 tuk 2008 yep, x sempat nak apdet sal ni p0n last week 2008... . Jumpe lagi tah000n depan... Insya'Allah, dengan azam baru, tekad baru.. X m0 lagi sadis2 n bina kehidupan yg lebih baik dari ari ini...
x0x0x0




Quote:
utk SHA..
saya amek background tu sumenyer download freebies jer..


Sunday, 14-Dec-2008 04:07 Email | Share | | Bookmark
Majlis Kawen | Noor & Hussin


Quote:
14.12 ** epi besday to sum1 yer - 28th yrs 0ledi... ...

Bebaru ni, dpt undangan drpd. kawan en. hubby, MR SHAIFUL tuk meraikan majlis kawen kakaknyer yang bertempat kat Awana Kijal. Thanxs ya jemput kit0rang.. , len kali jemput le lagi.. Makan free, sape x nak. Ari tu gak, my d0ter terpaksa ummi tinggalkan kat t0k ma.. S0rri ekkk, bukan ummi x m0 ajak, tapi tak0t lak Alya wat pangai kat majlis 0rang nanti.. Hotel lak tu..ishkkk, malu tu.. n wat pertama kalinye ummi drive sens0rang je dari kaytee pasal en. hubby tumpang kawannya dari KL tuk majlis yg. sama.. S0, jumpe kat sane la.. ngehngehngehngeh... dapat le ummi dating ngan abahnye aritu tanpa si alya husna kac0000 daun.. ekekekekek..

pep0n, j0m layan pics. yang sempat amek kat sinung. Aceli x banyak p0n dpt sh00t angle2 yang canteks psl majlis yang agak f0rmal... nak berdiri n gerak sana sini, ishkkk..malu la i.. ..Pics. p0n blur jer.. camera cap ayam jer..



Sementara menanti pengantin tukar baju tuk sessi p0t0ng kek & makan time.. kit0rang dihiburkan ngan Izwan Pilus ngan Fariz (*emmmm..bt0l ke name die nie ekkk~ s000 s0rri kal0 salah.. *).
First time face2face + makan semeja, lucu n menghiburkan. . Hajat nak le amek gamb0 d0rang tu pas abes acara, tapi ramai lak yang serbu .. ..Xpe, laen kali de masa lagi..




Ni plak tetamu table 9, kenkawan yang baru kenai.. k0rang memang beshhhhhh...



Selamat pengantin baru ..




[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net