aLYa hUsNa'S fOtoPaGe

By: Ummi Alya Husna

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 26-Nov-2008 05:22 Email | Share | | Bookmark
mix n3 - highlite xtvt 4rm oct. 2 nov.

Salam sumer...
Ape nak cite ekkk...?.. Ntah le, bler musim2 ujan skrg, sume bende blur je.. Semenjak dua menjak ni, cuaca kat area pantai tim0 ni salu x menentu. Dah tibanya musim tengkujuh..Yang paling besh, pekena ubi rebus ngan teh 0 panas gak s0dap.. . Nak wat kije p0n naek malas walhal kije bukannye takde. skit punye banyak akhir2 tah0n nih. Nak cl0sing acc. dah. SKT p0n nak kena wat, tapi x mencapai sasaran lagik.. . Nak capai camner, target hingga akhir tah0n tu..
Sk0lah plak dah start cuti...eee, bestnye cekgu- cekgi kat luar sane tu yer.. amb0iii, sengeh sampai ke telinga.. .. kena pulak dapat pi c0ti2 mesia.. Tapi kat umah kite cam t0ngkang pecah dah, anak sedara 5 0rang tu sejak ari ahad lepas berkamp0ng kat umah. Kena tinggal psl parentnye ke IJN.. huhuhuhu, jd taska le jap... Pep0n, layan je la picca2s Alya Husna yg. ummi x sempat nak upl0ad..



:: Venue : Tropix's Bistr0, Batu Buruk
:: 0ccasions : Jalan- jalan cari makang..



:: Venue : Pizza Hut, Kayt
:: 0ccasions : lagilagi carik makang..



:: Venue : Mc'D kaytee
:: 0ccasions : makang lagiiii + maen menan ..


Amacam... ade brani..



:: Venue : Giant kidz z0ne, kaytee
:: 0ccasions : ind00r game psl ujan + maen menan lagi..




miss HIM a loaaaadddddddddssssssssss!!!!....


Sunday, 16-Nov-2008 03:26 Email | Share | | Bookmark
Hey, wonderpets...kami datang...

Salam sumer... ...
huhuhu, bley dikatakan lame gak ummi x apdet fp anakanda ni yer.... . Pah balik outstation, ummi bercuti plak. Nak spend a lot of time with my doter + qada' waktu kena tinggal ari tu + anto Tok Ciks & Cik Ain pi naik haji. Selain tu, semenjak dua menjak ni bzsss betol ler. Nak abes tahun la katakan, mane nak wat report, kemaskini stock, penyerahan + pelupusan aset alih, haaa...dan paling besh biler bos suh bli le pe2 yang patut tuk perabis peruntukan 2008. Tak besh gak psl sumenyer nak ad hoc jer.. . Huh, mase ni gak le dorang nak wat mesyuarat, nak wat kursus n cam2 agi le agenda dorang ni... Mcm statement/ comment Kak Nur yang mengatakan dunia fp ni makin malap, kite pun setuju...betol, betol, betol.....* mengikut nada/gaya/ suara watak cite Upin & Ipin*


k la, lupekan aje kije yang tak pernah abes tu.. .

“Wonder Pets! Wonder Pets! kami datang, membantu haiwan yang dalam kesusahan!”
Ming-Ming: “Kami tak besar,”
Tuck: “Dan kami tak kuat,”
All: “Bila Bekerjasama semua jadi mudah. Go, Wonder Pets! Yay!”


Rasenye, ramai ibu2/ bapak2 kat luar sane sedia maklum yang cite kartun baru ni banyak beri impak pada anak2 mereka. Hehehe, my lil. Alya Husna pon x berkecuali. Kuat tol pengaruh cite ni kat bebudak ye.. , sampai time tido pon dorang dh x endah... Pandai btol TV9 memainkan peranan, Btol2 DEKAT DI HATI bebudak ni.. . Pas Wonderpets, BlueClue plak, Jimmy Neutron, CatDog & Spongebob. Yang x tahan tu, berturutan plak. Aduish!!!, sume katun. Nak layan cite laen pon x bley kalo dh tgk channel tu. Kekadang tu hangin gak org lain, tapi nak wat camner la. Wlupon ianya hanyalah sekadar cite katon, tp ade byk pengajaran yg boleh diambil dlm cerita ni..x rugi tonton cite ni..cite ni mementingkan nilai kerjasama, saling membantu, sayang akan binatang dan mengasihani sesuatu yg dlm kesusahan. Cewahh, sempat gi wat research psl cite ni erk. Dari satu sudut lain plak, baguih le, senang lak pengasuh nak wat taik mata @ kije2 lain mase tu psl dorang dok asyik tgk cite tu.. * termasukle ummi * ..hehehehe.. .


Ni plak cite mase majlis konvo mrsm/ pra- graduasi/ Pohon Restu Achik Husna. Majlis ni diadakan bulak Okt. yang lalu, tp x sempat nak apdet. Meskipon berlangsung seblom SPM, dorang punye hepi mcm dah abes SPM. Sume sengeh sampai ke telinga.. . Maklum le, dapat sarung jubah konvo seblom tamat alam persekolahan. Di kesempatan masa yang ada ni, ummi nak wish kat Achik yang tengah bergelut ngan SPM moga2 dapat menjawab sume soklan dengan baik. Semoga cita2 Achik nak amek medic. course pas ni tercapai ek.. . Insya'Allah...




Ishk...seblom tu, ade sket lagi cite pasal my lil. Alya Husna. A day b4 nak gi outstation ari tu Husna got a fever @ 38++ celc.. Cuak gak sal tetiba je suhu ye naik mendadak. Maybe lately cuaca x menentu, hujan panas je. Dahle nak kena tinggal lak budak kecik tu.. huhuhuu.. . X dapek tido lena malam tu coz' berjaga, berusaha nak turunkan suhu badannye sket. Tak sampai setengah jam tepek cool fever atas dahinya, dah suh buang.. . Camne ekkk...Last2, tawakal je la... Nak makan ubat pun sehal. Terpaksa aksi pujuk- memujuk dulu. "Haaa...kalo nak cepat baik n dapat jumpe abah, kena makan ubat yer... Kalo x, ummi bawak pi jupe doc. lagi.." rupenyer ayat yg. berhasil. Alhamdulillah, sampai sekarang Husna x de lagi takut nak makan ubat... Ni kes tak sabau nak jumpe abahnye la...


Tuesday, 28-Oct-2008 07:31 Email | Share | | Bookmark
:(

Quote:
Happy Deepavali untuk semua penganut agama hindu...




Salam..
Huhuhu..sadisnye.. Minggu depan dah masuk bulan seblas, maknanye bulan bz ummi dah bermula. Awal minggu dah kena outstation tuk verifikasi stok jabatan kat Pahang Darul Makmur. 1 minggu tu....adush!!!!. keciannya kat my lil. Alya Husna kena tinggal ngan tokma.. X leh x gi, Mandatori!. Harap2 x jadi macam tahun lepas..tersekat ngan banjir kat Rompin. Nampak gayanye, FP ni tak berupdate ler wat sementara waktu pasal pah balik tu ummi berhajat nak cuti lak, InsyaAllah...

Quote:
sepeninggalan ummi, jgn nakal2 taw, kecian kat tokma...


Quote:
si manja abah..


Quote:
& with ummi...



Sunday, 19-Oct-2008 04:38 Email | Share | | Bookmark
TTI~revisited



kami pergi lagi tuk 2nd kalinya.. ..
Ni kes tak puas ati 1st time gi, tak dapat nak tawaf keliling TTI psl ari dah gelap. Lagipon si Alya Husna sebok nak main menan. Kali ni die pun sebok gak nak main menan tapi sbb masa awal lagik, dapat le kitorang menurut kehendaknya itu.. . Jugak last minutes planned & memandangkan masa masih awal lagi, kitorang pun decided nak gi smula. Seblom tu kitorang sempat gak pi beraya + ziarah kawan lama yang dah menetap + kawen ngan org Nogori, Si Nani namenyer.Ari tu plan kononnye nak masuk le kat monument park yang ade replika macam2 jenis masjid kat dunia .. tapi lain lak jadinya. Sesampainya kat kaunter tiket tu, dimaklumkan oleh pekerjanya yang kawasan tu dorang nak tutup awal sket psl nak wat maintenances. .. . So, x dapek le kitorang masuk ari tu. hehehe, nampak gayanye kena pegi lagi lah...


piccas mr. hubby & alya husna...

piccas Masjid Kristal...

My lil. Alya Husna @ Masjid Kristal, Pulau Wan Man



Monday, 13-Oct-2008 02:30 Email | Share | | Bookmark
Taman Tamadun Islam (TTI), Pulau Wan Man

Quote:
Huhuhu...malam tadi Husna pegi anto Abah balik, ari ni dah start kije after 2 weeks ++ bercoti..sadis, sadis... . Sepanjang Abahnyer bercuti, si Alya Husna memang x leh berenggang ngan Abahnyer, even nak mandi pon kena pandai2 cilok. Pendek kata, most of things Abahnye la yang buat. Sampai naik rimas ummi nengok. Time ni plak ummi leh rilek + ngulo sket,hehehehe.. . Bukannye selalu pon. . Neway, dikesempatan ni, saya sebagai ummi kepada Alya Husna nak merakamkan beribu2 lemon + jutaan terima kasih yang tak terhingga wat Abahnye, Asmawi Ahmad yang tak jemu2 melayan karenah anaknye yang nak bermanje wlpn tengok cam penat jer.. . Syawal kali ni memang betul2 bermakna, apa yang Abah tak pernah buat TELAH ABAH BUAT setelah sekian lama ummi tunggu (jgn mare ekkk, nnti i kidnap ur HTC.. )
.. i sayang u lebih r laling...


Ni cerita dalam bulan Syawal lagi.. . Ari tu, x taw nak pegi beraya maner agi. Kengkawan ramai yang dah start kije & pulang ke 'sarang' memasing. Tetiba rase nak pegi Masjid kristal @ Taman Tamdun Islam plak. Seblom ni dengar gossip2 panas je, ntah btol ke idak. Tu le 1st time menjejakkan kai kat sinung, walhal tempat tu x sampai pon 15 minit perjalanan dari umah... . Orang negeri lain dah lame pi, tapi penduduk tempatan?..hehehe, bukan tak nak gi..bz r.. . Last minute planning, tu pasal gambar nampak cam blur je sbb. ari dah nak magrib.., dah abes adjust kecerahannye + kamera pon cap ayam jer.. . Kalau pegi awal pun panas la sket psl tempat tu masih baru, under constructions agi.. Apa yang pasti, dari segi exterior & interiornyer memang hebat la, dapat menjadi daya tarikan baru sektor pelancongan. Bab lain, no komen... . Nnti tak pasal2 kena ISA, bukan anti atau pro mana2 parti... Oleh kerana masa x mengizinkan, maka kami x dapet le tour banyak2 kat area tu...






[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net