aLYa hUsNa'S fOtoPaGe

By: Ummi Alya Husna

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Thursday, 31-Jul-2008 03:50 Email | Share | | Bookmark
weekend outin'

Huhuhu....
Piccas Alya Husna lagik..
Layan je la...





Sunday, 27-Jul-2008 06:16 Email | Share | | Bookmark
Swim...Swam...Swum...


Ni merupakan xtvt baru Alya Husna setelah sekian lama Abahnya belikan die swimming-suit... Bebenornye kat Ganu ni payah beno nak cari port tuk renang.. .
Kids Pool yang kat KFC Batu Buruk tu ntah bile la nak bukak.. ..
Akhirnya pegi la kat TER, Kuala Ibai. .Ok tempat die.. . Cantek, suasana pun besh je. Banyak gak menan leh main sana...
Husna pe lagi, meloncat sakan la dier!!... . Paling sonot bile ticket pun x payah bayar, mandi free psl under- age lagik. Besh tuuuuu , len kali leh r pegi lagik!!!..




Quote:
SPORT CENTER KUALA IBAI, TERENGGANU
DEWAN SUKAN KUALA IBAI dibuka secara rasminya pada bulan Januari 2007 kepada oarng ramai dengan penyediaan pelbagai kemudahan kepada pelbagai lapisan masyarakat di Negeri Terengganu.
Kedudukan pusat ini dari Bandaraya Kuala Terengganu ialah sejauh 8km dan pengunjung boleh kesini menggunakan kenderaan darat & hanya mengambil masa lebihkurang 20 minit sahaja.
Antara kemudahan yang disediakan di pusat ini ialah pusat sukan boling, pusat aerobik, gelanggang tenis, kolam renang, tandas, tempat meletak kenderaan yang mencukupi dan gerai makanan. Selain itu, dengan kedudukan yang strategik di Kuala Ibai yang telah membangun sebagai salah sebuah kawasan pelancongan, pengunjung juga boleh singgah bersolat di Masjid Tengku Tengah Zaharah, bermain kuda di Terengganu Equestrian Resort dan bersantai di lagun yang mempunyai suasana persekitaran yang cantik serta mendamaikan. Pusat ini dibuka setiap hari kepada pengunjung bermula pada jam 10 pagi hinggan 12 malam untuk pusat boling, hingga jam 7 petang untuk sukan air.


Tuesday, 22-Jul-2008 07:56 Email | Share | | Bookmark
Family Day 2008


Yuhuuu...
Kali ni kite kasi laluan wat family day opis ummi lak yang masih suam- suam kuku lagik..
Buat julung2 kalinye saya menyertai family day di Jabatan Pertanian Negeri Terengganu, combined ngan staff federal & state dari segenap daerah di Negeri Terengganu. ...
Huhuhu, tawun lepas dah le x jadi last2 minutes!!... .
Neway, warming up dulu ngan nengok our pictues there...


Nama jek family day, tapi abah Husna x dapat join pasal on- job kat PPMSB, baru jek balik 5 days before. Huhuhuhu.. .sadis gak le pasal ramai staf yang dok tanye mane lakiku..?. Nak tak nak jawab je la... Tapi bernasib baik pasal adenya Tok Ma + adik2ku yang jadi tulang belakang ari tu. Mula sal x mo pegi ...tp duk pikiaq2, kecian lak si Husna nak mandi air terjun. Last minute tukor plan, gi la jugak....

Family day kali ni x de la happening sangat. Budget pun ala2 cut-cost, paham2 ajela ngan masalah yang melanda negara sekarang ni. Tempat pun x payah sewa dah. Tapi o.k jugakla memandangkan lame dah x kesitu. Rasenya last pegi TPNS ni tahun 1999, mase tu ade kem pelajar tajaan Yayasan Terengganu. Satu peristiwa yang tak dapat dilupa, khemah kami (Gurls + boys) kena ceroboh ngan bebudak luar. Mereka ni expert bab2 mencuri ni taw, seludup masuk ikut laluan anak sungai. Mereka black-outkan dulu letrik tapak perkhemahan kami tu. Banyak gak barang yang ilang, saya ilang jam tangan
(Baby-G), dibeli ngan duit gaji pertama... geram tul!!!.



Cerita pasal TPNS plak, taman ni terletak di Kg. Sekayu, Daerah Hulu Terengganu kira- kira 52km dari pusat bandar Kuala Terengganu dan 16km dari Kuala Berang. Bersebelahan ngan Air Terjun Sekayu, Hulu Terengganu yang femes skit masa dulu. Dibangunkan oleh Jabatan Pertanian pada tahun 1982 & sekarang ni tengah duk baikpulih semula oleh Jabatan Pertanian. Keluasannya lebih kurang 85 hektar dan diberi wajah baru mulai tahun 2007. Macam2 pokok buah2an yang ditanam kat sini, kalau musim buah jenuh r duk mengunyah. Kat sini ade taman firdausi, taman eksotika, taman rusa, taman orkid, taman ilmu, rekreasi lasak, dataran festival serta tarikan terbaru - gelungsur air.

Wat
Kak Nur ---> MUM of 3A's , bile balik kampung tu, moh le pegi situ.. (hehehe -.. kampung halaman Kak Nur la tu..)

Quote:
Highlites of activities...





Quote:
*** Hanya itu yang sempat disnap memandangkan aktiviti x tersusun. Banyak aktiviti yang clashed !!.. ***


Program berakhir lebihkurang jam 2.00pm. Cuaca petang tu pun cam nak hujan, so seblum ape2 hal.. kami balik le dulu. Memasing keletihan je.. .
Harap tawun depan jabatan wat ari keluarga lagi ek, lagi smooth + havoc dari tawun ni k...




******************************************************************************************************************************



Hehehe.. dapat.. (*** bukan riak taw!!! ****)
Thanks a lot wat
LIYANA ---> klik kat SINI..
Haaa Liyana, saya dah enterframekan beso2 lagik award awak bagi kat saya tu..
lenkali bagi le lagik...hehehehe



Thursday, 17-Jul-2008 01:53 Email | Share | | Bookmark
macam2 ragam laaa...



Cenggitu ler kalau mereka bertemu ... Ade je benda yang dimainkan.
X larat nak larang & simpan menan mereka.. Last2, biar je la..
Bab makan plok, toksah cakap la..,sampaikan yang basuh pinggan mangkuk pun surrender!. Pusing jek belakang penuh satu sinki, x sapa 5 minit. Wadush!!!.
Buat ape2 makanan pun, sure habisnyer!. Tengok le pipi memasing, cam letak ibu roti jer!...


Tuesday, 15-Jul-2008 02:16 Email | Share | | Bookmark
I've been tagged...(my 1st time....)

huhuhuhu..
Dah kena tag plak di
Kak Nur- mom of 3A's tu ------>>>>klik kat sini .
Sowie Kak Nur, lambat sket... maklumle.. demam PTK dah nak bermula ni!!!..
O.k, let c ape yang ditagkan..





Memandangkan saya baru je kenal kwn2 FP ni, maka dengan itu..., saya xdela mencalonkan sesiapa untuk passing this tag.. .
Kawan2 yang ade pun nampak gayanye dah kena tag ini.., Wassalam..


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net