aLYa hUsNa'S fOtoPaGe

By: Ummi Alya Husna

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 15-Jul-2009 06:36 Email | Share | Bookmark
trip ke Masai|Pasir Gudang, Johor Bahru

Salam…

Hrmmm… nak start dari mana yep.. tataw nak cite la pasal agak lama dah berlalu.. . Ekceli, ianya last minute planned by en. Hubby. Nak kata percutian kuarga tak jugak tapi bagi saya kira bercuti dari tugas/ beban kerja la. Yela kan, terpaksa la korban cuti rehat, bukannya senang nak cari 2+1 ni, En. Hubby dah bagi greenlite utk follow so kena la manfaatkan pengisian masa tu.. . Sebenarnya saya n Alya menemani en. Hubby mengikuti Basic Offshore Safety Induction and Emergency Training (BOSIET) kat Pasir Gudang Port, JB + spend a lot of time 2gether. X pernah lagi sampai area Masai + Pasir Gudang ni. Kalo area UTM Skudai familiar la jugak, lab practical time studi dolu2.

Ape agi ekkk.. senang cite cenggini la.. malas nak mengarang..


Selasa|23062009
- En. Hubby baru sampai dr. KL awal pagi. Tido sekejap, dlm kol 9am bertolak dr. K.Trg. Bergilir2 drive, ngantok, tak cukup tido katenyer. **Ala, kalo cukup pon salu gak gilir2..alasan x relevan!!!**
- Singgah Kemaman jap, Alya nyanyi2 dari start bertolak nak jupe Tok Cik. Tapi malangnye, Tok Cik + Tok Ki x de.. Cian. Hehehe, ummi taw sal pe Alya beria2 benor nak jupe Tok Cik die.. nak pow makanan la tu.. hampeh!!
- Perjalanan diteruskan. Plan nak jupe cekgu Mok Ma + cekgu Cat. Huh, dua2 orang de kije, Mok Ma ada meeting, Cat tengah sarat pegnen, x larat beb. Plan nak jupe Kak Ella plok kat SK Tanjung Gemok, tapi x jadi jugak pasal Kak Ella lupa HP tinggal kat kelas. Huhuhu, x de rejeki .
- Sampai kat area Kota Tinggi, hujan lebat + jalan zigzag. Alya diam je bler turun bukit2 yang curam tu. x mo dah lalu ikut tu time balik.. takoot + bosan uuu..
- Sampai Masai lebihkurang 630pm. Checkin kat Masai, area Bandar Seri Alam.
- Mlm kuo pi makan bakso- en. Hubby feberet. Selera benor nampaknye die, 2 mangkuk abes.. . Saya hanya makan meatball jer.. . yang lain x dapat nak telan.. Then, pi cari tempat nak medical en. Hubby.
- Alya nampak menan kat KFC/ Pizza. Terpaksa la singgah tuk die puaskan hatinye nak main dulu walaupon pada hakikatnya terlalu letih.. layan je la..

Rabu|24062009
- En. Hubby dah start course. Alya juga bangun awal, terus main
** suke sangat main lampu tido, jakun tol.. sib baik x rosak..**

- Baru separuh ari, alya asyik tanya abah die.. bosan. Meanwhile, ummi chatting with Jaja, fesbuk n bagai2 utk ilangkan boring. Ye la, berkurung dlm bilik aje kijenye..
- Alya dh x bleh control. Saya amik pendekatan tuk ajak die jalan2 kat lobby hotel. Pon kurang berhasil, demand nak kuo jalan area hotel plak.. ok la..
- Jumpe satu kedai jual menan, nampak menan doktor2 terus nak + bayar + ajak balik tanpa sempat ummi nak jeling mane yang patut. Aduuuh… ghitew la die kalo dh dapat ape yang die nak.. gerammm
- Haaah.. tengok la bler dah dapat menan.. macam tongkang pecah!!. Yang x tahan, saya pulak yang kena, konon2 jd die punyer patient.. adoooy.. layan la kalo x ngamok kat hotel ni malu beb...

- C, bler dah bosan.. .. fenning!!!

- Yeyey.. abah balik..

- Malam ari, en. hubby bawak gi jenjalan kat AEON Tebrau..



3 of us..



Khamis|25062009
- En. hubby tetiba jer demam. Ekceli dari malam seblom pon dah de mention yang rase lain macam je. Huhuhuh, taw ajelah kalo en. somi ni demam, ngalahkan budak tecit la .. ;p. Dalam masa yang sama takot gak wey, manela taw dalam duk sane ke mari kena plak virus H1N1 **arini, 6/8/2009 dah 13 org disahkan maut akibat virus H1N1**. Pi jugak training, tapi dapat xcuse, trainer suh pi check kat klinik. Alhamdulillah, free dari virus tu.. kalo tak naya la kena kuarantin kat sinung...
- Tak kemanamana pon. merayau area hotel jer.. . see, budak bosan in action !!!.. . sukesuki je main tekan lift..



Jumaat|26062009
- En. Hubby pi training. Bosan... kena kurung lagik...
- c my alya main pe lak aritu.. . me?.. takde kije.. snap je la.. ..

* baru pas mandi dah terpaksa menjadi model tak terbayar, ekekekek... boring punye pasal..

- Memandangkan esok ari dah nak checkout, pi la jenjalan cari makan tempat spesel sket. Dapat info dari kawan en. hubby yang ade port seafood besh area situ iaitu kat Senibong. Memang besh port tu, pendek kata macam2 ada la.. . View pon chantek, tepi laut. Nampak gak la kelip2 cahaya kat Singapore nung. Tapi yang tak besh, dalam perjalanan pusing2 cari kedai, si Alya ni titon la plak. Maunye tak, seharian layan katon. Huhuhu, wat plak pangai x puas titon. Sessi pujuk- memujuk plak, terpaksa la en. hubby kuarkan modal sket, beli anak kucing menan **huh, x sapai dua ari, bunyi pon dah x!!**.. pon kureng berkesan!!!. Akhirnye kami makan dalam keadaan yang kureng menyeronokkan, si Alya x mo bergerak. nak titon atas riba... Huhuhu...

Quote:
Jaja.. sowie x sempat nak jupe ko malam tu..



Sabtu|27062009
- Checkout, bergerak kuar dari Bandar Seri Alam, Masai lebihkurang jam 10.30am. Tak balik ikut Kota Tinggi pasal ummi ade agenda tersembunyi, ekekekek... . En. Hubby pon dah sedia maklum, memahami gerak hati kali ni.. 10s ya..
- The memory remains...

- Me n Alya titon dulu, kumpul energy dulu.. . Otw, bereti kat RnR mane ntah, Alya nak amik energy gak.. main menan..

- Singgah Tangkak, beli baju raye.. hehehe. itule agenda sebenarnya.. X de la borong sakan, x cukup bajet!!!..
- Rushing balik, sampai Kemaman dlm kul 8pm.. Huhuhu, tak larat nak balik K.Trg malam tu.. Cuti lagi keesokkan arinye..

Tammat la sudahhh...

**n3 paling lame tertangguh**

Quote:
22.07.2009
- Mesyuarat Pengurusan/ Kakitangan Bhgn. Komoditi - DONE -
- Mesyuarat J/Kuasa Pengurusan Kewangan + Pembangunan Komoditi - DONE -
- Mesyuarat J/Kuasa Keutuhan Pengurusan (JKP) - DONE -
- Mesyuarat J/Kuasa Tadbir Urus - DONE -
- Mesyuarat J/Kuasa Pengurusan Aset Kerajaan - DONE -
* standby telinga la wey.. kena hentam cukup2 pasal eP ..
28 - 29.07.2009
- kursus trainer for trainee psl aset alih kerajaan, aset hidup + tatacara pengurusan stor-pekeliling baru! - DONE -
* prepare slide- me kena handle task pengurusan stor ..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net